Sparringspartner Munster Financieel Advies

Sparringpartner

Mogelijkheden zien, afwegen en vervolgens de juiste keuzes te maken: dat is waar iedere ondernemer voor staat.
Een frisse, positief-kritische blik van buitenaf kan dan soms het verschil maken.

Betrokken sparringpartner

Vaak sta je er als ondernemer alleen voor bij belangrijke keuzes over bijvoorbeeld investeringen, bedrijfsvorm, opvolging of overname en personeelszaken.  Dan is het prettig om te kunnen sparren met iemand die niet binnen het bedrijf werkt, maar die wel alle ins en outs van de onderneming kent en die ook van de privésituatie op de hoogte is. Zo iemand kan op constructieve wijze meedenken over cruciale ondernemersbeslissingen. Immers, hij zit er niet middenin en bekijkt de zaken van een andere kant en durft kritische vragen te stellen. Dat geeft zekerheid, rust en biedt kansen.

De juiste managementinformatie

In de praktijk komen we het regelmatig tegen: ondernemers die behoefte hebben aan een ervaren financieel klankbord om periodiek de financiële ontwikkelingen te bespreken. Vaak hebben bedrijven een eigen administratie-afdeling die de zaken netjes verwerkt. Maar om daaruit managementinformatie te halen waarop je als ondernemer kunt sturen, is net een stap verder. Het is jammer die stap niet te zetten, want het levert ontzettend veel waardevolle informatie op. Het maakt dat u als ondernemer financieel gefundeerde keuzes kunt maken en alles uit de onderneming kunt halen wat erin zit.

Startende ondernemer sterk op weg

Startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn vaak van huis uit vakmannen of -vrouwen die hun beroep zo goed mogelijk willen uitoefenen. Bijkomende zaken als administratie, regelgeving en fiscaliteit ervaren ze nogal eens als lastige bijkomstigheid. En dan is er ook nog de bank, die vaak om een ondernemingsplan met een uitgebreide financiële onderbouwing vraagt. Onze ervaring leert dat een dergelijk plan absoluut nuttig is en als spiegel werkt.Wij helpen starters heel concreet op weg. Met de keuze van de ondernemingsvorm bijvoorbeeld, met het ondernemingsplan en (het opzetten van) de administratie.

Ik kom met alle plezier bij u langs om eens vrijblijvend kennis te maken. U kunt me altijd bellen of mailen voor een afspraak.
Telefoon: 06 – 1509 1705, e-mail: marcel@munsterfinancieeladvies.nl

 

“Het belangrijkst van een goede sparringpartner is dat hij raakvlakken heeft met je business of ondernemerschap. En het moet klikken.”

icoon Munster Financieel Advies

Over Munster Financieel Advies

We zijn graag nauw betrokken, willen advies geven dat bedrijven echt verder brengt.
Daarbij spelen Twentse nuchterheid en gezond verstand een belangrijke rol.

Wat ons betreft zijn financiële verslagen, jaarrekeningen en een goed ingerichte administratie geen doel,
maar juist een middel. We willen de cijfers laten spreken.

Contact

Koninksweg 15
7597 LW Saasveld
T: +31 (0)6 – 15 09 17 05
E: info@munsterfinancieeladvies.nl